lauantai 14. maaliskuuta 2015

Päivä 28

Perjantaina menimme Kunstkamera museoon, joka on siis Pietarin ensimmäinen museo ja jota sanotaan harvinaisuuksien museoksi. Se kertoo Pietarin perustajasta, joka oli vähän kummallinen äijä. Hän keräsi epämuodostuneita sikiöitä ja museossa olikin yksi huone täynnä niitä. Ja ne oli vielä oikeita! Aika hyvin ne on saatu säilytettyä, kun miettii kuinka vanhoja ne on. Kaikki huomio meni kyllä sinne, vaikka museossa oli myös ikivanhoja pukeutumistyylejä.


Päivä oli myös ensimmäinen kunnon kevätpäivä. Aurinko paistoi ja oli melkein +10 astetta lämmintä. Se näkyi myös katukuvassa. Yleensä ihmiset ovat kiireisen oloisia ja kulkevat nopeasti eteensä katsomatta. Nyt ihmiset olivat selkeästä tulleet vartavasten kaupungille hengailemaan.


Kunstkamera oli myös erilainen, kuin muut käymämme museot. Se oli paljon vaatimattomampi ja sen ulkoasuun ei ollut panostettu niin paljon. Kaikki täällä kun on yleensä niin suurta ja hienoa.

Muson jälkeen halusimme mennä vielä Pietari paavalin linnoituksia/kirkkoa kuvailemaan. Menimmekin kyllä ihan lähelle, mutta sitten löysimmekin kivan puiston ja hienon ravintolan, joten linnoitukset jäikin kakkoseksi. Keksimme monta hyvää syytä miksi juuri tänään ei kannata mennä sinne vaan syömään "pectopahiin" 








Google maps on kaverimme.

















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti